Nyheder

W1siziisijiwmtkvmdivmdevmtn4nxdjbhjvef9yc3pfnzi4edkwlnbuzyjdxq?sha=ede6edc17bb310a6
Husk mundbind
29. oktober 2020, 14.37

General forsamling 2020
31. august 2020, 11.57

Solrød Comets indkalder hermed til ordinær Generalforsamling  Tirsdag  22. September 2020 kl. 19:00 i Solrød Idræts Center (SIC). Mødet vil foregå i Klublounge,


Dagsorden i følge vedtægterne. 

Tilmelding påkrævet via dette link.

Stadig plads på Basketskolen 2020
20. juli 2020, 10.47
Forside Basketskole
Invitation til Basketskolen 2020

Den 3. august til den 7. august kører Basketskolen for 21. gang. Og i år er der utrolig stor tilslutning fra hele Sjælland.

Der har virkelig været stor tilslutning til Basketskolen i år - om dette skyldes corona eller at de unge bare gerne vil i gang med at udfolde sig vides ikke.

I år er det 21. år i træk, at Basketsskolen kører, og som skrevet tidligere har tilslutningen virkelig været stor - omkring hundrede unge vil deltage i skolen. Derfor er hele Solrød Comets trænerstab tilkaldt til at hjælpe de unge i gang med den kommende sæson. Noget skolen altid har været et godt afsæt til.

I år har skolen fået hjælp fra Køge Bugt Basket til at finde trænere. Dette betyder, at et af Danmarks største baskettalenter vil prøve at få tid til at kigge forbi skolen, inden hun skal tilbage til Århus – der er selvfølgelig tale om Alberte Rimdal.

Udover Alberte vil den tidligere Iranske Landsholdsspiller Saman Veisi være på skolen, da han skal hjælpe alle trænerne med hans viden om basketball. Saman har i sin tid som udøvende spiller været med til to VM, hvor han blandt andet har spillet mod USA. Her har han spillet mod store stjerner som Russel Westbrook.

Saman har, udover at være et af hovednavnene på årets basketskole, også skrevet trænerkontrakt med Solrød Comets, hvor han skal være head coach for klubbens meget talentfulde U17 herrehold.

Samtidig skal Saman også være individuel træner for klubbens spillere, der deltager i Masterclass. Masterclass er et tilbud til alle de unge spillere, der ønsker at prøve kræfter med ungdoms landsholdsprogrammet.

Basketskolen er en sjov måde at bruge en uge af sommerferien på, hvor mange nye venskaber opstår. Skolen er en god måde at lære en af de største sportsgrene, der spilles i hele verden.

 

Skolen er for børn og unge der er fra 2004 til 2012. Skolen er delt op i tre niveauer; mini, ungdom og elite.

På mini niveauet vil træningen lægge vægt på de grundlæggende færdigheder samt selvfølgelig en hel masse kampe og sjove konkurrencer. På ungdomsniveauet vil skolen bestræbe sig på at udvikle dit personlige spil samt udbygge din forståelse for spillet. På eliteniveauet vil træningen være for dig, som har brug for at blive klar til den kommende sæson og skal have pudset teknikken af. Udover en basis opstart vil vi her arbejde med dine individuelle færdigheder.

Masser af engagerede trænere vil gøre det til fem lærerige dage. Skolen vil helt klart gøre dig til en bedre basketball-spiller.

 

Hvis man aldrig har spillet basketball før, giver skolen alletiders opstartsgrundlag, så man vil være klar til at spille basket i den nye sæson. Hvis dette har din interesse, er der stadigvæk ledige pladser. 


Tilmelding kan ske på www.solrodcomets.dk eller www.dgi.dk

Comets ruster sig til ny sæson
11. juli 2020, 19.17

Solrød Comets har skrevet en to årig kontrakt med Milan Hinic i klubbens 40 års jubilæums sæsonen.

Milan Hinic

I bestræbelserne for at vende tilbage til 1. division har Solrød Comets fornyet kontrakten med Milan Hinic, der nu har været cheftræner for 1. herreholdet i tre år.

De sidste tre år har holdet udviklet sig utroligt, og i den forgangne sæson var der også store forventninger til holdet, men med utroligt mange skader i løbet af sæsonen, hvor der på intet tidspunkt var et fuldt hold og med mindst 4 ud af holdets 6 mest bærende spillere på skadeslisten hele tiden, har det været svært at leve op til klubbens og ikke mindst holdets egen målsætning.

Da turneringen blev suspenderet i marts, var hele holdet godt kede af, at de ikke kunne vise i slutspillet, at holdet var betydeligt bedre end stillingen viste.

Derfor er Solrød Comets og ledelsen omkring holdet allerede nu i gang med at opbygge et hold, der skal være med helt fremme i 2. division og gerne være blandt de to hold, der rykker op fra 2. division øst i foråret og gerne være den bedste gave i klubbens jubilæumssæson.

Med aftalen har Solrød Comets stadigvæk en af de bedste Basketball træner begavelser der er i landet og med en større talent udvikling skal holdet have en større bredde, Milan Hinic udtaler, at der skal arbejdes hårdere og det skal være sværere at blive udtaget. Holdets grundform skal være bedre, så vi undgår en del af de skader, vi har haft den foregående sæson.

Med den nye aftale har Milan Hinic også fået en del mere at se til i den kommende sæson, da han også skal udarbejde retningslinier for, hvordan trænertråden i Solrød Comets skal være.

Det skulle gerne give flere spillere på et højere internationalt plan. Udover Milans retningslinier har klubben også oprettet deres egen masterclass for spillere, der har tilmeldt sig eller er udtaget til et ungdomslandshold. Dette projekt vil også være et af cheftrænerens fokusområder.

Solrød Comets håber, at der, med de tiltag der er i gang, vil være mange, der gerne vil spille basketball i Solrød, de kommende år, så Solrød Comets kan tage del i den kæmpe vækst der er i dansk basketball, hvor forbundet over de sidste par år er vokset med over 5000 nye medlemmer.

Team Solrød støtter Comets Park
5. juli 2020, 23.59
Comets Park
Basket trænig i Comets Park

Solrød Comets har modtaget støtte fra Team Solrød i forbindelse med Corona, til renovering og etablering af udendørsbaner. 

Tilbage da regeringen åbnede for, at vi under corona-krisen kunne træne udenfor i små grupper, gik bestyrelsen samt nogle forældre i gang med at finde et egnet sted, hvor Solrød Comets kunne træne og det skulle være et sted, hvor der var de rigtige kurve med den korrekte højde for børnene.

 

Efter at man havde kørt rundt i Solrød viste det sig, at de bedste forhold var legecirklerne bag Uglegårdsskolen. Problemet her var, at basketballkurvene samt banen havde set bedre tider, da man ikke havde sat det i stand i snart 20 år. 

Med hjælp fra idrætssektionen fik gruppen styr på området, da førstnævnte fik ryddet for jord og sten på banen samt istandsat kurvene på den eksisterende bane. Herudover anlagde bestyrelsen samt forældre en ekstra bane, som kan bruges til de yngre basketballspillere.

 

På mindre end en uge fik Solrød Comets etableret et par baner, så klubben kunne kom i gang med at træne. Prisen for dette basket udendørs center blev på 35.000 kr. + over 100 timers frivilligt arbejde. Solrød Comets sendte en ansøgning af sted til Team Solrød om økonomisk hjælp.

Derfor var Solrød Comets utroligt glade, da de for nyligt modtog en mail fra Team Solrød om, at de gerne vil støtte dette projekt med 28.000 kr.

Banerne har haft utrolig stor succes, da både skolen og indbyggere i Solrød har brugt området meget flittigt. Som formanden udtaler: ”New York har Rucker Park, Solrød har nu Comets Park”. Formanden fortsætter, at han er utrolig glad for Team Solrøds støtte og den hjælp klubben har fået fra idrætssektionen i Solrød Idræts Center.

Solrød Comets har grundet denne Corona tid også besluttet, at holdene fra U13 og op træner igennem hele sommerferien, kun afbrudt af Basketskolen i uge 32.

Dette giver nye spillere en utrolig mulighed for at lære et af de mest udbredte boldspil i verden at kende. Trænere har i sommerperioden tid til at hjælpe nybegyndere i gang, da man normalt træner individuelt for at forbedre ens teknik.

Derfor mød op og bliv en del af en sport, der er vokset med mere end 5.000 nye medlemmer i de sidste par år i Danmark. Denne fremgang af medlemmer gælder også for Solrød Comets.

Basketball Minidag 2019 i Solrød
5. juli 2020, 23.56
U7 børn
U7 Træner Lay up

Husk Søndag den 1.september er der minidag.

Det er gratis at  deltage i minidagen og alle kan tilmelde sig, såvel nuværende spillere i klubben som børn, der godt kunne tænke sig at prøve kræfter med den spændende amerikanske sportsgren. 

Alle tilmeldte børn, der gennemfører denne dag, vil modtage en lille gave for at have gennemført denne dag. Derudover vil der blive uddelt information om sæsonen 2019/20. 

Basketball styrker børns motoriske udvikling i begge sider af kroppen, da der arbejdes med både højre og venstre hånd. 

Vi leger reglerne ind ved hjælp af et varieret træningsprogram, og bolden og nettets højde er tilpasset børnenes alder, så det bliver lettere at score.

I flere lande har man valgt basketball som den bold-idræt, der trænes i skoler pga. dens motoriske træningsudvikling for børn, bl.a. i Sverige. 

Det eneste I skal gøre er at tilmelde børnene her, på klubbens hjemmesidesenest den 29. august. Herefter er det muligt at prøve kræfter med sporten i en måned inden betaling, så I kan se, om det er noget for jer.

Programmet for dagen er som følger: 

11:00 – 12:00             U7/U9 Piger og drenge (årgang 2011-2013 og/eller 0. - 2. klasse)
12:30 – 14:45             U11 Piger og drenge (årgang 2009-2010 og/eller 3. - 4. klasse) 

Dansk basketball har indført, at man enten følger sin årgang eller sit klassetrin, så det er muligt at spille med sine klassekammerater selvom man er en smule ældre.

I kan tilmelde jer her

 Vi glæder os til at se jer.

Nu begynder sæson 2020/21
18. maj 2020, 12.46

Fra mandag den 18. maj starter vi den nye sæson. På grund af Covid-19 har vi fået lavet et udendørsbasketball område bag Uglegaards skolen, her vil vores sommer træning foregå.

 
Vi vil i starten træne i årgange da vi kun må være 10 deltagere pr. bane. Du skal huske at melde dig til så vi ved hvor mange der kommer. Du SKAL medbringe din egen bold og vandflaske samt møde op omklædt.

Indtil den 20. juni har alle mulighed for at møde op og træne med. 

Da vi stadigvæk arbejder på hvem der skal træne holdene, vil der muligvis møde nye ansigter op som vil se lidt på holdene.


God sommertræning.

Jubel hos Solrød Comets
10. maj 2020, 22.49
Den nye opstregning i Munken

Solrød Kommune imødekommer et stort ønske fra basketklubben Solrød Comets.

Gulvet i sportshallen på Munkekærskolen bliver nu udskiftet. En del af kommunens meget aktive Covid-19 indsats, er hurtigt at fremrykke vigtige investeringer i kommunens faciliteter.

 

- Det er et stort ønske, kommunen efterkommer, udtaler Solrød Comets formand Henrik Sandberg. Solrød Comets er en stor basketklub og har dygtigt udvidet medlemstallet de seneste år. Klubbens spillere har også været så skarpe, at flere hold er rykket fra Grand Prix serien, til Mesterrækken.

Underlaget er meget vigtigt, når man skal udvikle sin teknik og stræber efter netop DET, der gør at holdet kan spille i de bedste rækker.

 

Gulvet i Munkekærskolen sportshal er ”godt brugt”. Mange års brug, har slidt på gulvets underlag, på opstregningen og i dag bruges hallen også anderledes, end da den blev bygget.

Henrik Sandberg nævner også at klubben naturligvis gerne vil sætte de bedste rammer, når der afholdes stævne i hallen.

Så, det var en meget glad bestyrelse og trænerstab, der modtog den gode nyhed om Byrådets hurtige beslutning om at igangsætte den store investering.

 

Det nye gulv opbygges professionelt, til boldspil. Håndværkerne bryder det gamle gulv op, - helt ned til strøerne. Og så bygges gulvet op, så løb, dribling og skud bliver en helt ny oplevelse. Det er en stor opgave, og hallen forventes at åbne for første basketkamp 1. september.

 

Henrik Sandberg stråler, når han fortæller om de boldoplevelser, basketspillerne får efter sommeren.

At hallen er lukket, betyder ikke at Solrød Comets er Covid-19 lukket.

Allerede den 18. maj starter sommertræningen, - naturligvis efter de nye retningslinier.

- Vi er desperate efter at komme i gang. Basket er en holdsport. Det handler om teamet, samspillet og vi vægter det sociale meget tungt, som klub. Det ER altså svært, nå man kun må spille med egen bold, - uden at være sammen, udtaler Henrik Sandberg med et skævt smil.

Stadium Cup 2020
10. januar 2020, 20.26

Solrød Comets deltager igen i år i påskens traditionsrige, internationale stævne "Stadium Cup" i Norrköping. Turen starter med bus fra Solrød Idræstcenter torsdag den 9. april og vi kommer hjem igen søndag den 12. april.

MELD DIG TIL NU - OG VÆR MED TIL ÅRETS FEDESTE BASKETOPLEVELSE!!! Klik dig ind på Holdsport - kalender - 9. april - og køb billetten. https://www.holdsport.dk/club/activities/8468086?start=2020-04-09 Vil du se mere om selve Stadium Cup, - klik her: https://www.stadiumbasketballcup.se/

Solrød Comets stiller med hold fra: U11 piger, U11 drenge, U13 piger, U13 drenge, U15 drenge, U17 piger, U17 drenge.

Trænere: Som udgangspunkt er det holdets egne trænere og hjælpetrænere, der tager med holdet 

Supportere: Der vil være en del forældre og supportere med på turen, så vi er sikre på at alle spillere er trygge og får en god oplevelse 

Transport: Vi kører samlet i bus til Norrköping. Det tager nogle timer at nå til Norrköping, så vi stopper undervejs og spiser frokost, - enten din medbragte eller på en af de mange "restauranter". Under stævnet spiller vi 2 steder. Vi kører til nogle af kampene og går til andre Der er ofte forældre, som vælger at køre selv, - og dermed plejer vi at have et par hjælpebiler til det praktiske.

Kampplan: Kender vi ikke endnu. Det afhænger jo af hvor mange holder tilmeldes. Vi sender mere info ud, når vi nærmere os påske Det er et stævne, hvor vi spiller mange kampe. Der er nu god tid mellem kampene, så vi kan nå rundt og se de andre hold spille, - og være Nordens Stærkeste Supportere. Dolphins Arena er bygget som en hal specifikt til basket. Det ER en stor sport i Sverige!! Derfor er det også en fed oplevelse at være i hallen sammen, og se de mange kampe. Især kampe og finaler på den store arena er fede. Men dem håber vi ikke at I kan se, - for I skulle jo gerne se være på banen i finalen!!! 

Indkvartering: Vi bor alle på en skole. Hvert hold er indkvarteret i et lokale sammen med deres træner. De voksne sover også på skolen. Der ER dog mulighed for at købe hotelindkvartering, - hvis forældre/venner eksempelvis vil kigge forbi og se nogle af kampene 

Forplejning: Stadium Cup er kendt for sin "klassiske svenske kogekunst". ... Der er sørget for morgenmad, frokost og aftensmad. Maden serveres i Dolphins Arena Indkøb: Der er kiosk, McDonalds og Lidl i nærheden 

Ordensregler: Det er vigtigt at alle anerkender at vi er til et seriøst stævne, hvor vi ønsker at alle spillere får god spilletid, OG vi vinder en masse kampe. Det er også vigtigt at alle har det sjovt på turen, at klubbens vision om at styrke det sociale, i den grad plejes. Vi sørger for at sengetiderne holdes, - og er helt trygge ved at spillerne nok skal sørge for det sociale!! 

Pakkeliste: Alle tilmeldte får "Rejseinfo" inden turen, så du både husker tandbørste, madras og spillertøj Forsikring: Klubben har en forsikring, der dækker opholdet. Det er en god idé at spiller har en god rejseforsikring Pris: Det koster kr. 1.675,- at deltage. Det dækker transport; indkvartering; mad; spiller-fee;

Hvis du ønsker yderligere info, er du velkommen til at kontakte træner, eller en af os i bestyrelsen. KOM, - lad os sammen sætte rekord for deltagelse. Støt dit hold, meld dig til Stadium Cup, og får de andre på holdet med...

Fitnessbasket - kom og brug din krop!
7. januar 2020, 18.00

For dig med- og uden nytårsforsætter. For alle, 15+ også forældre!

Vi styrker de store muskelgrupper og laver pulstræning (I den sidste halve time spiller de der måtte have lyst kamp, og der afsluttes med udstrækning.

Alle øvelser tilpasses den enkeltes niveau og eventuelle skader.

Du behøver ikke at have kendskab til basketball, blot lyst til motion.

Kom og prøv om det er noget for dig. Du har mulighed for at prøve det af et par gange, inden du melder dig til holdet.

Vi glæder os til at se dig -og tag gerne en ven med.

Onsdage 20.00-21.30 i Munkekærhallen.

FitnessBasket
2. september 2019, 21.26

Velkommen

...til et nyt initiativ i Solrød Comets: 

FitnessBasket

  • Er for både kvinder og mænd
  • Kan dyrkes af alle over 18 år
  • Er en kombination af elementer fra basket og fitness
  • Er sjov og effektiv træning
  • Forbedrer styrke og kondition
  • Kræver ikke forudgående kundskaber i basketball eller fitness
  • Er for dig der ønsker at få sved på panden
  • Foregår onsdage kl. 20.00-21.30 i Munkekærhallen
  • Koster kun 450,- halvårligt

Tilmelding her ! (Tryk på "NY SPILLER")

Opstart af "BRUG BOLDEN" hold
23. august 2019, 10.41
Ulven
Brug bolden mascot

Spil bold med dit barn

Leg basale færdigheder  ind. Brug bolden starter den 7. september.

Leg med dit barn, dette er opfordringen fra Solrød Comets, der igen iår tilbyder at et fantastisk familietilbud. Vi kombinerer leg, motion og boldspil i et vores succesfulde format, nemlig BRUG BOLDEN MED MOR OG FAR.

Dette er et sjovt og anderledes tilbud til børn i 3–6 års alderen og deres forældre i Solrød Comets.

Solrød Comets vil gerne give alle børn en mulighed for at få en sjov start på at gå til boldsport, derfor har vi nogle dygtige instruktører, som er parate til at skabe de perfekte rammer. Vi øver de mest basale ting som at gribe, kaste og drible med hænderne.

Konceptet er afprøvet med succes i hele landet, under titlen Nano bold. Vi skal løbe, hoppe, kravle og via leg styrke balancen og motorikken. Vi leger med små, store, bløde og almindelige bolde.

Kom og prøv en uforpligtende træning, vi garanterer jer for, at det bliver sjovt!

Vi mødes første gang Lørdag d. 7. september 2019 kl. 9.30-10.15 og ”træner” herefter hver lørdag på samme tid i Munkekærhallen.

Mail gerne hvis I har spørgsmål til info@solrodcomets.dk.

Danmark i playoffkampe om toppen af Europæisk basket
27. maj 2019, 13.55

Over det sidste år har Danmarks herrelandshold i basketball været snublende tæt på at bryde igennem muren til det øverste niveau i Europa. Nu resterer der kun fire playoffkampe i august, der kan sende danskerne op i kontinentets top. Billetterne til de to hjemmekampe i Ballerup Super Arena er sat til salg nu.

Danmark møder mellem 7. og 21. august Albanien og Hviderusland i fire kampe, hvoraf de to midterste, henholdsvis 10. august mod Albanien og 17. august mod Hviderusland, er på hjemmebane i Ballerup Super Arena. Danmark har mødt og slået begge lande i kvalifikationens første runder.
Kun førstepladsen tæller.

Lørdag 10. august: Danmark-Albanien / Køb billet her.

Lørdag 17. august: Danmark-Hviderusland / Køb billet her.

Som medlem Solrød Comets får du endvidere mulighed for at købe en dobbeltbillet til begge events til nedsat pris, ligesom enkeltbilletter kan købes til nedsat pris ligeledes kun som medlem at Solrød Comets.

Hvis du er medlem skulle du have fået information om dette i din indbakke.

Årsafslutning 2018/19
20. maj 2019, 15.33

Så er det tid til at melde sig til vores årsafslutning 2018/19. Søndag den 16. juni afholder vi vores årlige fest samt klubmesterskab i Street basket. 

Vi håber at rigtig mange vil melde sig til.

Du kan melde dig til via dette link her

Solrød Comets deltager i gadeidrættens dag!
20. maj 2019, 14.57

Nu begynder sæson 2019/20
9. maj 2019, 12.03


Fra mandag den 13. maj starter vi den nye sæson. 

Her vil i kunne se jeres nye hold kammerater. 

Indtil den 20. juni har alle mulighed for at møde op og træne med. Så tage jeres venner med, som ikke spiller basketball, her vil i have mulighed for at træne sammen og forhåbentlig for dem til at spille basketball.

Da vi stadigvæk arbejder på hvem der skal træne holdene, vil der muligvis møde nye ansigter op som vil se lidt på holdene.

Til den kommende sæson udvider vi med U17 Damer og herre, og her kunne vi godt bruge flere spillere, så hjælp med at rekruttere så alle i klubben har det rette hold at spille på. 

God sommertræning.

Herre holdet 1/4 finale for 2. division
23. april 2019, 13.21

Nu er sæsonen ved at være på det sidste og vi skal igang med slutspillet. På søndag den 28. april skal vores herre hold til SISU for at spille 1/4 finale, desværre er det kun en kamp så det er vind eller forsvind. 

Derfor opfordrer  vi alle, til at møde op i Gentofte hallen kl. 16.30 for at støtte dem i deres kamp om at vinde anden division

Herre 1 2018-19

.

Støt Solrød Comets Basketball, hver gang du tanker
8. februar 2019, 10.52

Vi har indgået en sponsoraftale med OK, så du kan støtte Solrød Comets Basketball, hver gang du tanker. Og vigtigst af alt, det koster dig ikke ekstra at støtte klubben – OK betaler hele beløbet.

Du støtter vores klub med 5 øre/liter – uanset om du bestiller et OK Benzinkort eller betaler med dit Dankort i OK’s Tank & betal-app. Når du har tanket 500 liter, får klubben en ekstra bonus på 200 kr.  

Bestil et OK Benzinkort på www.ok.dk/lokalsporten. Hvis du vælger at tanke med OK-appen, så finder du den i App Store eller Google Play.

Har du allerede et OK Benzinkort? Så ring til OK på 70 10 20 33 og fortæl dem, at du gerne vil støtte Solrød Comets Basketball nu. Og så sørger de for at ændre det.

Ekstra støtte til din klub med OK Mobil og OK El

Har du et OK Benzinkort kan du fordoble støtten til din klub. Vælg en af OK’s Mobil-pakker, så støtter du klubben med ekstra 5 øre pr. liter, du tanker. Du kan se alle OK’s mobilpakker på www.ok.dk/mobil

Du kan også fordoble støtten, hvis du vælger at få el fra OK. Så støtter du med 5 øre ekstra pr. liter, hver gang du tanker. Det er nemt og hurtigt at skifte elselskab. Bare ring til OK på 70 10 22 33, så sørger de for det hele.

Vil du vide mere? Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Brian Højland på 29725787 eller info@solrodcomets.dk.

Stadium Cup 2019
15. januar 2019, 09.23

Kære Alle ungdomsspillere i Solrød Comets

Påsketuren i år går igen til Norrköping, hvor vi skal deltage i Stadium Cup. Det er et stort internationalt stævne med hold fra hele Norden. 

Turen starter torsdag den 18. april og vi er hjemme igen søndag den 21. april. 

Turen er for U15 piger/drenge, U13 piger/drenge og U11 piger/drenge

Turen er med afgang torsdag, hvor vi mødes ved Solrød IC og vi kører i bus til Norrköping. 

Prisen for denne tur har vi kunne holde nede på 1650,- der inkluderer transport, overnatning og forplejning.

Tilmelding og betaling foregår via Holdsport via dette link https://www.holdsport.dk/club/...

Solrød Comets håber at det vil blive en fantastisk tur, hvor alle i klubben vil deltage.

Se Sverige - Danmark for en flad 50,-
11. januar 2019, 12.31

Desværre røg herrelandsholdets flotte sejrs-stime d.2. december da vi tabte en tæt kamp til Hviderusland i Næstved.

Heldigvis har vi stadigvæk selv mulighed for at afgøre om vi skal videre i EM kvalifikationen og få lov at spille mod alle de store nationer.

Kravet er klart – vi skal slå Sverige når vi spiller mod dem d.21.2.i Malmø. 

DBBF håber på at rigtigt mange vil tage turen over broen, for at hjælpe vores hold i en af de mest spændende og vigtige kampe i rigtigt mange år.

DBBF har lavet en aftale med det svenske forbund der gør at vores klubber kan købe billetter på samme måde som til landskampe i Danmark.  Det vil sige billetter til kun 50 kroner (både voksen og barn)

Billterne bliver sendt elektronisk kort inden kampdagen.

Transporten står I selv for.

Kampstart bliver enten 18.30 eller 19.00 afhængigt af TV.

Sidste frist for bestilling er Søndag 3 februar via dette link https://www.holdsport.dk/club/...

Ærgerligt nederlag i sæsondebut for Herre 1
2. oktober 2018, 10.10
Rune i Lay up

Rune i Lay up

Solrød Comets fik skudt sæsonen i gang med en kamp imod Stevnsgade 2, der regnes for et af topholdene i 2. division.


I første periode førte holdene på skift, men Stevnsgade vandt perioden 16-14. Herefter blev det en kamp for Solrød at indhente Stevnsgade. Hver gang Solrød var tæt på, formåede de ikke at holde et stærkt forsvar, og dette gav Stevnsgade flere frie skud, som de satte, og halvlegsresultatet var 40-34 til Stevnsgade.


Det tager tid at bygge et nyt hold op, og det gav sig tydeligt til udtryk i kampen. I 3. periode kom Solrød op på 51-55, men endnu engang svigtede forsvaret, hvilket gav Stevnsgade nogle hurtige scoringer, og så var Solrød atter bagud med 9 point. 


Solrød kom aldrig tættere på og sætter yderligere til i 4. periode og taber dermed kampen med 65-80.


Solrød Idrætscenter lagde ramme til en flot sæsonstart, da små 100 mennesker var mødt op for at støtte de nye kometer i deres forsøg på at kvalificere sig til slutspillet i 2. division.


Holdets topscorere var Jonas Winding med 16 point og Thomas Brock med 12 point.


Stevnsgades nr. 8, Johan Gerlif blev stopscorer med 28 point.


Holdet skal nu vente en hel måned med at komme i kamp igen, da de først skal spille den 4. november imod KSI (Københavns Universitet) i Solrød Idrætscenter. Dette skyldes utrolig dårlig planlægning fra Danmarks Basketball Forbunds (DBBF) side. Solrød Comets har gjort forbundet opmærksom på denne dårlige turneringsplanlægning.


Formanden for Solrød Comets håber dog, at lige så mange fans vil møde op til næste kamp.

Sæson 2018/2019
11. august 2018, 10.56

Så er sæson 2018/2019 igang.

Alle hold er opdateret med trænings-tider og vil løbende blive opdateret med kampe/stævne dato'er.

Efter en sæson uden et senior hold har vi i år stablet et godt senior hold på benene som vi alle ser spændt frem til hvordan de klarer sig i 2 division øst hvor de er tilmeldt.

Vi har i år også tilmeldt vore U15 dame hold mesterrækken. Pigerne kommer på hårdt arbejde og det bliver også spændende at se hvordan de klarer sig.

U15 Herrerne er efter en god sæson tilmeldt gruppe A i Grand Prix turneringen.

Husk at vi har vore årlige mini-dag som desuden er en dag hvor man som ny kan lege lidt med sporten og hvor vi skyder sæsonen igang for de helt små.

Tilmeldingen foregår via dette link https://www.holdsport.dk/sport...

Årsafslutning 2016/17
6. august 2018, 20.22

aarsafslutning 2


Lørdag den17. juni afholdte klubben den årlige afslutningsfest, og vanen tro blev der tændt op i grillen og linet op til ”Street Basket Turnering” på pladsen uden for Munkekærhallen.
Alle klubbens medlemmer og deres familiemedlemmer blev inviteret og et rekordstort antal valgte at sige ja tak til invitationen med et stykke over 110 tilmeldte.
Vejret var i den grad med klubben med 25 grader og høj sol. Der indledtes med Street Basket Turneringen, hvor der blev spillet ”3 mod 3” fordelt på 3 katagorier på 3 baner.
Der blev svedt, driblet, og hustlet til den store guldmedalje, så der kunne findes en klubmester for hver katagori.
Alle vinderholdene samt runner ups fik en medalje som bevis på bedriften.


Årsstatus
Så skulle der spises grillede burgere og pølser som alle nød med stort velbehag. Og til sidst blev der gjort status på året, og årspræmierne skulle uddeles.
På hver årgang blev der uddelt anerkendelse for årets forsvarsspiller, årets tekniker og årets talent samt årets spiller. Endvidere blev der også uddelt anerkendelse for årets dommer, årets træner og årets forældre.
3 timer var derfor fløjet af sted alle havde hygget sig.

Årets priser gik således til...

U10 Herrer
Spiller David
Forsvar Willas
Talent Oliver
Tekniker Adam


U10 Damer
Spiller Chwal
Forsvar Mathilde
Talent Sarah H
Tekniker Sara S


U12 Herrer
Spiller Casper S
Forsvar Frederik
Talent Alexander L
Tekniker Emil

U12 Damer
Spiller Silke
Forsvar Mathilde P
Talent Josefine
Tekniker Isabella

U14 Herrer
Spiller Daniel
Forsvar Viktor B
Talent Erkan
Tekniker Miklas

U14 Damer
Spiller Emmaline
Forsvar Yasmin
Talent Mie
Tekniker Josefine

U17 Herrer
Spiller Viktor
Forsvar Johannes
Talent Oliver
Tekniker Sidar

Årets Forældre Kenneth Lund (U12 Drenge)
Årets Dommer Christian Fogh
Årets Træner Sezer Bag (U12 Drenge)

Stadium Cup 2017
6. august 2018, 20.21

Solrød Comets har været til Stadium Cup i Norrköping, Sverige i påsken.
Klubben har været afsted med 5 hold, U12 piger og drenge, U14 piger og drenge samt U17 herrer.


I alt 50 personer tog afsted fra Solrød med bus Skærtorsdag formiddag og vi landede i Norrköping sidst på eftermiddagen, hvor alle blev indkvarteret på en skole.


Derefter var det afsted til Stadium Arena, hvor vi havde fået billetter til 1. semifinale i den bedste basket herrerække. Kampen stod imellem hjemmeholdet Norrköping Dolphins imod Södertälje Kings. Det var en stor oplevelse og en god kamp, og Dolphins vandt kampen med 11 point, så der var god stemning i hallen.


På hjemmeholdet spiller den danske spiller, Mikkel Plantin, der de senere år har været i udlandet og spillet, og tidligere har spillet på Svendborg Rabbits og Bakken Bears.


Vi var så heldige, at få en session med Mikkel Plantin. Vi mødtes i herreholdets omklædningsrum, hvor Mikkel fortalte om, hvordan han var nået hvortil han er i dag – at leve af sin hobby – og derudover fortalte han om, hvordan hans hverdag som professionel basketballspiller er.


Til sidst fik spillerne lov til at stille Mikkel spørgsmål. Det var spændende for spillerne at høre, og de fik stillet en masse gode spørgsmål.


Fredag morgen gik stævnet i gang, og spillerne heppede på hinanden i det omfang, kampene ikke lå oven i hinanden. Der blev sunget sange, heppet og hujet, og alt i alt blev der skabt en rigtig god klubånd herved.


U12 drengene fik en svær start. De var ikke så mange drenge afsted, og det var tydeligt, at kampene startede fint, men at spillerne løb tør for energi i løbet af kampen, og de tabte alle deres kampe. Men da det ene hold, der skulle have spillet om 3.-4. pladsen valgte at køre hjem før tid, fik Solrøds U12 drenge muligheden for at spille om 3.-4. pladsen imod hjemmeholdet Norrköping Dolphins, som drengene havde mødt i den indledende pulje og tabt stort til.


Drengene spillede kampen lørdag aften kl. 21:00, og der var rigtig fin opbakning fra de andre hold. Drengene fik også en forrygende start og kom hurtigt foran, også takket være 5 3-points scoringer i de første 21 point. Desværre kunne drengene ikke holde føringen, og de tabte kampen, men mindre end den første kamp imod Dolphins, så det var meget opløftende.


U14 drengene havde et meget svært stævne, og de tabte alle deres kampe. Drengene havde dog en fantastisk tur og et godt kammeratskab hinanden imellem, og der er talent på holdet, så det skal nok blive godt fremover, når de bliver lidt mere øvede.


U12 pigernes stævne startede rigtigt ærgerligt. Dommernes ringe præstation i pigernes første kamp imod Viby Basket fra Sverige blev desværre afgørende for kampens resultat. Igennem hele kampen var dommernes præstation under al kritik, da vores piger gentagne gange blev nedlagt eller hårdt fejlet på vejen imod kurven uden dommernes fløjte lød.


Det kulminerede dog, da dommerne efter en time-out, hvor Viby lige havde scoret, fejlagtigt gav bolden tilbage til Viby, som desværre lavede en hurtig lay-up scoring. Vi brokkede os naturligvis til dommerne, men de ville ikke høre på os. Desværre tabte pigerne med netop disse to point, og denne kamp blev afgørende for, at pigerne ikke skulle spille om 3.-4. pladsen, men i stedet skulle spille om 5.-6. pladsen.


Kampen om 5.-6. pladsen blev spillet i den store Arena imod hjemmeholdet Dolphins, og pigerne tabte kampen med 8 point. De var blevet godt trætte på dette tidspunkt, og da de heller ikke var så mange spillere afsted, blev dette desværre udslagsgivende på kampens resultat.
Pigerne gjorde det dog bedre, end da de var afsted sidste år, da de sidste år tabte alle deres kampe.


U14 pigerne lagde flot ud med en sejr over Klubb Syd fra Sverige, men uden at spillet var prangende. Den anden kamp imod Åkersberg tabte pigerne desværre med 9 point. I denne kamp var der intet, der fungerede for pigerne, og det var rigtigt ærgerligt, for vi var et langt bedre hold – bare ikke på dagen.


Svensk basket er meget mere fysisk, og der er en del tidsregler, som vores spillere ikke er vant til i Danmark, og det var tydeligt, at vores spillere ikke kunne lide dette.
Lørdag morgen skulle pigerne spille kvartfinale imod Spånga Basket fra Sverige, og det blev en meget tæt kamp, som pigerne vandt med to point. Derefter skulle pigerne spille semifinale imod det lettisk hold Rizenne fra Riga, der havde vunder alle deres kampe med mindst 30 point.


Vores piger havde dog heller ikke en chance imod letterne, og vi måtte tage hatten af for deres spil, og tage kampen som en oplevelse.
Efter at have tabt semifinalen skulle pigerne spille om 3.-4. pladsen imod Hypo fra Finland. Desværre fungerede spillet ikke rigtigt, og pigerne tabte kampen med 1 point.


Sidst men ikke mindst var U17 drengene med i Sverige. De skulle spille alle deres kampe på den store bane i arenaen – desværre lå deres kampe meget tidligt om morgenen, så der var ikke mange tilskuere fra klubben afsted til de første kampe. Drengene vandt alle deres indledende kampe, og så skulle de spille semifinale – denne kamp blev også vundet.


Nu stod den på finale søndag morgen kl. 8:00 imod hjemmeholdet Dolphins. Alle holdende mødte op til den tidlige kamp for at heppe. Der var blevet lavet banner, og nogle af U12 pigerne havde malet sig i ansigtet, så stemningen var i top.


Drengene startede rigtig godt og kom hurtigt foran med ca. 10 point, men så begyndte de at brænde lette scoringer, og pludselig var Dolphins kommet op på siden af Comets igen. Drengene indsatte dog en slutspurt, og de vandt kampen sikkert med 12 point. Herefter kunne de hive pokalen i hus, de fik medaljer og vinder t-shirts. Victor Eisner blev kåret som kampens spiller i finalen, og han fik yderligere en sweatshirt. Tillykke til U17 herrerne.


Derefter gik turen tilbage til skolen, så bussen kunne blive pakket, og næsen igen kunne blive vendt imod Solrød.

Ny chef-coach for seniorholdet
6. august 2018, 20.21Solrød Basket (Comets) divisions herrer, har forud for opstarten af den nye sæson, indgået en aftale med den talentfulde serbiske coach Milan Hinic.

Milan er en velkendt skikkelse i Serbisk basket, men har endvidere haft coaching roller i både Ungarn og Rusland. De seneste sæsoner har Milan været tilknyttet Team FOG Næstved, hvor han har fungeret som assistent coach for Liga holdet, som head coach for U20, samt som tværgående ungdomskoordinator i klubben.

Milan’s fremtidige ambition er, at coache i en af de store europæiske ligaer. I den stræben har klubbens bestyrelse og Milan sammen vurderet, at der er et rigtig godt match. Klubben ønsker at spille god basket, vi ønsker naturligvis også at vinde kampe, men den bærende værdi er klubbens og holdets fortsatte udvikling. Der er foreløbigt blevet indgået en 1 årig aftale - med en option på yderligere 1 år.

Milan har boet i Danmark siden 2014 sammen med sin kone og 2 børn. I det civile underviser Milan på idrætsefterskolen SØS, naturligvis på basket linien.

Solrød Comets glæder sig rigtig meget til samarbejdet, og ønsker Milan varmt velkommen i ‘familien’.

Amager Mini Cup 2017
6. august 2018, 20.21

Vi lagde ud fredag aften med at møde BMS i puljespillet hvor vi ialt var 4 hold. De 2 bedste kvalificerer sig til gruppespil A og de 2 nederste skal i gruppespil B.


Coach Max lagde strategien og det skulle vise sig at blive en tæt affære, dog var Solrød Comets konstant i front og vandt fortjent 34-28.

Pigerne kunne tage hjem og sove før de næste morgen 9.30 skulle spille mod hjemmeholdet BK Amager.

I denne kamp, hvor Coach Henrik afløste Coach Max, var der til gengæld klasseforskel og pigerne blev fra start dækket ultra tæt op og pigerne formåede desværre aldrig at score på andet end straffekast.
Kampen endte 33-7 i Amagers favør.

Sidste puljekamp skulle spilles 6 timer senere mod det Italienske islæt i puljen Academy Basket Fidenza.

Sagen var klar; Kampen skulle vindes for at tage 2.pladen og dermed sikre sig en plads i Slutspil A.

Det skulle vise sig at blive en meget tæt kamp hvor pigerne desværre brændte på mange af sine skud i starten. Fidenza var det meste af kampen foran før vi i sidste halvdel af anden halvleg viste en fantastisk kampgejst og pigerne satte nogle vigtige point og kunne endegyldigt trække sig sejrrigt ud af kampen med 30-21.

Det betød at vi skulle spille 1/8 dels finale samme aften kl.18.30 imod SISU. Nu var det knald eller fald.

Fra start af var det tydeligt af pigerne var dødtrætte efter en lang turnering. Og med kun 7 spillere imod deres 10 var der allerede fra start dårlige odds.

Pigerne var dog også konstant bagud men til et hold vi helt sikkert kunne have vundet over hvilket som helst anden dag. Til historien hørte også at vi brændte 11 straffekast og da kampen sluttede stod der 28-18 på tavlen.
Altså kunne pigerne i princippet havde vundet med en pind hvis alle straffekast havde siddet der.
Så et lidt ærgerligt nederlag men forståeligt efter en lang turnering.

Pigerne tog trætte hjem og kunne være stolte af at komme i slutspil A og dermed være blandt de 10 bedste hold i turnering.

Team Solrød Prisen til Familien Sandberg
6. august 2018, 20.20


Team Solrød Prisen 2017 gik til Rikke og Henrik Sandberg:
For deres utrættelige og vedholdende foreningsarbejde i bl.a. Solrød Comets gennem mange år.


"Til årets Idrætsprisuddeling blev vi totalt overraskede over, at Team Solrød med borgmesteren i spidsen uddelte årets Team Solrød pris til Rikke og jeg. Det er rart at blive anerkendt for sit arbejde - også udenfor klubben.
Denne pris er også en anerkendelse af Solrød Comets og klubbens udvikling.
Vi takker Team Solrød for denne pris".


Henrik Sandberg

Stor succes ved Sjællandsmesterskaberne i basketball
6. august 2018, 20.19

Solrød Comets U14 drenge og piger havde stor succes i weekendens Sjællandsmesterskaber i A-rækken, hvor Solrøds piger sidst på eftermiddagen kunne kalde sig Sjællandsmestre.


I weekenden deltog Solrød Comets i Danmarks Basketball Forbunds Grand Prix finaler på Sjælland for U14 drenge og piger.


Solrød havde kvalificeret sig iblandt de 8 bedste hold i A-rækken for både drenge og piger.


Drengene var seedet nummer 7 og startede derfor imod Brønshøj, der var 2. seedet. Efter en meget hård kamp, måtte drengene se sig slået af et meget fysisk spillende hold.


Grand Prix finalerne var bygget op, så man hele tiden havde 2 chancer for at gå videre, så drengene havnede i opsamlingsspillet, og skulle her vinde hver kamp for at komme til finalen. Efter 2 sejre over henholdsvis BK Amager og Hvidovre, havde de atter kvalificeret sig til semifinalen, hvor de mødte Hørsholm og desværre tabte knebent.


Drengene sluttede dermed som top 4 hold, hvilket var betydeligt bedre end deres seedning.


Pigerne var efter en stærk sæson seedet som nummer 1, og startede ud imod Falcon (Frederiksberg) med en morgenkamp,  der normalt ikke er pigernes stærke side. Her måtte landets største indendørs boldklub dog se sig besejret med de knusende cifre 48-8.


Herefter var pigerne klar til at møde BMS Herlev, som havde spillet en stærk indledende kamp imod BK Amager. Pigerne kom godt fra start og med højt tempo gav de ikke BMS Herlev en chance for at spille deres spil. Pigerne slog BMS Herlev stort i de første perioder og gav ikke BMS Herlev en chance for at komme tilbage i kampen.


Herefter var pigerne direkte i semifinalen, hvor de skulle møde Brønshøj, der også havde vundet alle deres kampe. Brønshøj kom stærkt fra start og var foran med 14 point, før Solrød kom med et reelt modtræk og derefter ikke så sig tilbage. Pigerne vandt de sidste 24 minutter med 30-13 og vandt dermed kampen med 3 point.


Nu havde Solrøds piger kvalificeret sig til finalen, og Brønshøj skulle spille opsamlingskamp imod BMS Herlev. Denne kamp blev meget tæt, men BMS Herlev trak sig sejrrigt ud af kampen med 1 point, og skulle derefter møde Solrøds piger i finalen.


Igen med samme taktik som fra første kamp med højt tempo fra start, knækkede BMS Herlev pigerne hurtigt, og der var aldrig tvivl om Solrøds sejr.


Dette var Solrød pigernes 3. finale i år, hvoraf 2 af dem er endt med sejr. 


Allerede nu er drengene og pigerne gået i stærk træning for at gøre dette års resultater bedre i næste sæson.

A4 Sportswear Cup 2017
27. august 2017, 22.11


Basketball stævne for ungdomshold i Solrød i weekenden.


I denne weekend har basketball klubben Solrød Comets afholdt ungdomsstævnet A4 Sportswear Cup for U14 herrer og damer samt U16 herrer. Det er 8. gang stævnet er blevet afholdt, og i år blev både Munkekærhallen såvel som Solrød IC brugt.


Ca. 150 børn deltog fra 6 forskellige basketball klubber her på Sjælland i stævnet, som støttes af sportstøjsmærket A4 fra Californien.


Solrød Comets deltog med hold i alle rækker på trods af kun få ugers træning efter sommerferien.


Lørdag startede med en masse indbyrdes kampe, og her var det særligt Solrøds U14 piger, der viste format med sejre i alle deres kampe. U14 drengene viste fremgang i forhold til sidste år, hvor de tabte alle deres kampe, idet de i år slog naboklubben fra Køge. U16 holdene tabte alle deres kampe, og var således ude af kampen om medaljer.


Søndag havde Solrøds piger allerede kvalificeret sig til finalen og U14 drenge fik kæmpet sig tilbage og spillede om 3. pladsen imod naborivalerne fra Køge, som de igen slog med en kneben sejr.


Solrøds U14 piger mødte i finalen Brønshøj, som også var et ubesejret hold i turneringen. Dette blev også en meget tæt kamp, som endte med en 26-24 sejr til Solrød. Dette var et træningsstævne og om en måneds tid starter sæsonen for alvor.

W1siziisijiwmtkvmdivmdevotaxzhb5nwjsyv9yc3pfmtywedywmc5wbmcixv0?sha=d04362778e1bbd11