Klubnyheder

W1siziisijiwmjevmdyvmduvm3b1bmgzdjzlev9jb21ldhnzag9wx2jhbm5lci5wbmcixv0?sha=a792f4ec4b7a896d

Stadium Cup 2017

18. maj 2017, 15.10

Solrød Comets har været til Stadium Cup i Norrköping, Sverige i påsken.
Klubben har været afsted med 5 hold, U12 piger og drenge, U14 piger og drenge samt U17 herrer.


I alt 50 personer tog afsted fra Solrød med bus Skærtorsdag formiddag og vi landede i Norrköping sidst på eftermiddagen, hvor alle blev indkvarteret på en skole.


Derefter var det afsted til Stadium Arena, hvor vi havde fået billetter til 1. semifinale i den bedste basket herrerække. Kampen stod imellem hjemmeholdet Norrköping Dolphins imod Södertälje Kings. Det var en stor oplevelse og en god kamp, og Dolphins vandt kampen med 11 point, så der var god stemning i hallen.


På hjemmeholdet spiller den danske spiller, Mikkel Plantin, der de senere år har været i udlandet og spillet, og tidligere har spillet på Svendborg Rabbits og Bakken Bears.


Vi var så heldige, at få en session med Mikkel Plantin. Vi mødtes i herreholdets omklædningsrum, hvor Mikkel fortalte om, hvordan han var nået hvortil han er i dag – at leve af sin hobby – og derudover fortalte han om, hvordan hans hverdag som professionel basketballspiller er.


Til sidst fik spillerne lov til at stille Mikkel spørgsmål. Det var spændende for spillerne at høre, og de fik stillet en masse gode spørgsmål.


Fredag morgen gik stævnet i gang, og spillerne heppede på hinanden i det omfang, kampene ikke lå oven i hinanden. Der blev sunget sange, heppet og hujet, og alt i alt blev der skabt en rigtig god klubånd herved.


U12 drengene fik en svær start. De var ikke så mange drenge afsted, og det var tydeligt, at kampene startede fint, men at spillerne løb tør for energi i løbet af kampen, og de tabte alle deres kampe. Men da det ene hold, der skulle have spillet om 3.-4. pladsen valgte at køre hjem før tid, fik Solrøds U12 drenge muligheden for at spille om 3.-4. pladsen imod hjemmeholdet Norrköping Dolphins, som drengene havde mødt i den indledende pulje og tabt stort til.


Drengene spillede kampen lørdag aften kl. 21:00, og der var rigtig fin opbakning fra de andre hold. Drengene fik også en forrygende start og kom hurtigt foran, også takket være 5 3-points scoringer i de første 21 point. Desværre kunne drengene ikke holde føringen, og de tabte kampen, men mindre end den første kamp imod Dolphins, så det var meget opløftende.


U14 drengene havde et meget svært stævne, og de tabte alle deres kampe. Drengene havde dog en fantastisk tur og et godt kammeratskab hinanden imellem, og der er talent på holdet, så det skal nok blive godt fremover, når de bliver lidt mere øvede.


U12 pigernes stævne startede rigtigt ærgerligt. Dommernes ringe præstation i pigernes første kamp imod Viby Basket fra Sverige blev desværre afgørende for kampens resultat. Igennem hele kampen var dommernes præstation under al kritik, da vores piger gentagne gange blev nedlagt eller hårdt fejlet på vejen imod kurven uden dommernes fløjte lød.


Det kulminerede dog, da dommerne efter en time-out, hvor Viby lige havde scoret, fejlagtigt gav bolden tilbage til Viby, som desværre lavede en hurtig lay-up scoring. Vi brokkede os naturligvis til dommerne, men de ville ikke høre på os. Desværre tabte pigerne med netop disse to point, og denne kamp blev afgørende for, at pigerne ikke skulle spille om 3.-4. pladsen, men i stedet skulle spille om 5.-6. pladsen.


Kampen om 5.-6. pladsen blev spillet i den store Arena imod hjemmeholdet Dolphins, og pigerne tabte kampen med 8 point. De var blevet godt trætte på dette tidspunkt, og da de heller ikke var så mange spillere afsted, blev dette desværre udslagsgivende på kampens resultat.
Pigerne gjorde det dog bedre, end da de var afsted sidste år, da de sidste år tabte alle deres kampe.


U14 pigerne lagde flot ud med en sejr over Klubb Syd fra Sverige, men uden at spillet var prangende. Den anden kamp imod Åkersberg tabte pigerne desværre med 9 point. I denne kamp var der intet, der fungerede for pigerne, og det var rigtigt ærgerligt, for vi var et langt bedre hold – bare ikke på dagen.


Svensk basket er meget mere fysisk, og der er en del tidsregler, som vores spillere ikke er vant til i Danmark, og det var tydeligt, at vores spillere ikke kunne lide dette.
Lørdag morgen skulle pigerne spille kvartfinale imod Spånga Basket fra Sverige, og det blev en meget tæt kamp, som pigerne vandt med to point. Derefter skulle pigerne spille semifinale imod det lettisk hold Rizenne fra Riga, der havde vunder alle deres kampe med mindst 30 point.


Vores piger havde dog heller ikke en chance imod letterne, og vi måtte tage hatten af for deres spil, og tage kampen som en oplevelse.
Efter at have tabt semifinalen skulle pigerne spille om 3.-4. pladsen imod Hypo fra Finland. Desværre fungerede spillet ikke rigtigt, og pigerne tabte kampen med 1 point.


Sidst men ikke mindst var U17 drengene med i Sverige. De skulle spille alle deres kampe på den store bane i arenaen – desværre lå deres kampe meget tidligt om morgenen, så der var ikke mange tilskuere fra klubben afsted til de første kampe. Drengene vandt alle deres indledende kampe, og så skulle de spille semifinale – denne kamp blev også vundet.


Nu stod den på finale søndag morgen kl. 8:00 imod hjemmeholdet Dolphins. Alle holdende mødte op til den tidlige kamp for at heppe. Der var blevet lavet banner, og nogle af U12 pigerne havde malet sig i ansigtet, så stemningen var i top.


Drengene startede rigtig godt og kom hurtigt foran med ca. 10 point, men så begyndte de at brænde lette scoringer, og pludselig var Dolphins kommet op på siden af Comets igen. Drengene indsatte dog en slutspurt, og de vandt kampen sikkert med 12 point. Herefter kunne de hive pokalen i hus, de fik medaljer og vinder t-shirts. Victor Eisner blev kåret som kampens spiller i finalen, og han fik yderligere en sweatshirt. Tillykke til U17 herrerne.


Derefter gik turen tilbage til skolen, så bussen kunne blive pakket, og næsen igen kunne blive vendt imod Solrød.

W1siziisijiwmtkvmdivmdevotaxzhb5nwjsyv9yc3pfmtywedywmc5wbmcixv0?sha=d04362778e1bbd11